Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η Γέννηση του Χριστού στο Κοράνιο

 

Η Γέννηση του Χριστού στο Κοράνιο

 

 «Την έπιασαν οι πόνοι της γέννας κοντά σε μια χουρμαδιά και αναφώνησε. Μακάρι να πέθαινα και να ξεχαστώ για πάντα. Μια φωνή όμως της φώναξε από κάτω. Μη στενοχωριέσαι γιατί ο Κύριός σου άνοιξε ένα ρυάκι κάτω από τα πόδια σου. Κούνα το κλαδί του δένδρου και ώριμοι χουρμάδες θα πέσουν μπροστά σου. Φάε πιες και δρόσισε τα μάτια σου. Κι αν δεις κανέναν άνθρωπο πες του: Υποσχέθηκα νηστεία στον πολυεύσπλαχνο, σήμερα δεν θα μιλήσω σε κανέναν. Κατευθύνθηκε προς το σπίτι της, φέρνοντας στην αγκαλιά της το γιό της. Και της είπαν:Μαρία ανεξήγητο πράγμα έκανες. Ω αδελφή του Ααρών, ο πατέρας σου δεν ήταν ασεβής ούτε η μητέρα σου ακόλαστη. Η Μαρία τους έκανε νεύμα να ρωτήσουν το βρέφος» Κοράνιο,19,23-29.

 

«Στην άσπιλη παρθένα εμφυσήσαμε το πνεύμα μας, κάνοντας την ίδια και το γιό της σημάδι για όλο τον κόσμο» Κοράνιο,21,91.

 

«Κάναμε το γιο της Μαρίας και τη μητέρα του σημάδι για τους ανθρώπους, δίνοντας και στους δυο τους μια περίοπτη θέση για κατοικία, ασφαλή και γεμάτη από ρυάκια νερού» Κοράνιο,23,50.

 

«Άπιστοι είναι όσοι λένε πως ο Μεσσίας ο γιος της Μαρίας είναι Θεός. Ο Μεσσίας είπε. Απόγονοι του Ισραήλ, να λατρεύετε τον Θεό, τον Κύριο μου και Κύριό σας» Κοράνιο,5,72.

 

« Άπιστοι είναι όσοι λένε ότι ο Μεσσίας, ο γιος της Μαρίας είναι Θεός. Πες τους: Ποιος μπορεί να σταματήσει το Θεό αν θελήσει να καταστρέψει τον Μεσσία τον γιο της Μαρίας και τη μητέρα του και όλα τα όντα στη γη» Κοράνιο,5,17.

 

«Πάνω στα ίχνη τους (του Νώε, Αβραάμ) στείλαμε και άλλους αποστόλους, όπως τον Ιησού το γιο της Μαρίας, στον οποίο δώσαμε το Ευαγγέλιο και βάλαμε στην καρδιά των μαθητών του την πραότητα και την μεγαλοψυχία. Αυτοί μόνοι τους επινόησαν τον μοναχικό βίο.» Κοράνιο 57,27.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου