Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Η ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ


                             OI ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ
      Μεγάλο μέρος του Κορανίου είναι αφιερωμένο στην κριτική και πολεμική των αλλοθρήσκων–απίστων, όπως ονομάζει τους μη Μουσουλμάνους. Φαίνεται τον Μωάμεθ τον ενδιέφερε ιδιαίτερα αυτή η παράμετρος της νέας του θρησκείας και ήθελε  με κάθε τρόπο να προφυλάξει τους οπαδούς του από τις επιδράσεις τους. Οι περισσότερες σελίδες έχουν αναφορές στους άπιστους και αυτό φαίνεται συνετέλεσε στο μένος των ισλαμιστών σε κάθε τι αλλόθρησκο.
     Υποστηρίζουν κάποιοι, ότι και Χριστιανοί, κυρίως Καθολικοί, αλλά και Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, εφάρμοσαν βία εναντίον αλλοθρήσκων ή αλλοδόξων. Η διαφορά είναι απλή, ουσιώδης και μεγάλη. Όποιος Χριστιανός εφαρμόζει βία, παραβαίνει το Ευαγγέλιο και τα χριστιανικά δόγματα. Όποιος Ισλαμιστής = Μουσουλμάνος = Μωαμεθανός, χρησιμοποιεί βία, εφαρμόζει το Κοράνιο και τα ισλαμικά δόγματα. Το Κοράνιο στο μεγαλύτερο τμήμα του στάζει αίμα, βία, τρόμο, βαρβαρότητα, περιέχοντας βέβαια και θετικά στοιχεία που υιοθέτησε από τον Χριστιανισμό και Ιουδαϊσμό.
      Συγχρόνως όμως στο Κοράνιο υπάρχουν ευρείας έκτασης αναφορές και επιδράσεις κυρίως από την Παλαιά Διαθήκη και το Χριστιανισμό, γι’ αυτό κατηγορήθηκε ο Μωάμεθ[1] ότι η συγγραφή του Κορανίου έγινε με τη βοήθεια του μορφωμένου Ιουδαίου Αβδάλα Ιμπν Σαλλάμ ή Αβδία Μπεν Σαλλάν ή Αβδάλλα Σαλλέν. Για τον ίδιο λόγο άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι με Εβραϊκό δάκτυλο δημιουργήθηκε το Ισλάμ για να αποτραπεί ο σχεδιαζόμενος από τους Βυζαντινούς, εκχριστιανισμός των Αράβων, ο οποίος αν είχε πραγματοποιηθεί αντιλαμβανόμαστε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος και η διεθνής κατάσταση σήμερα, αφού οι θρησκείες επηρεάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα και τις σχέσεις των λαών, με άμεσες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικοστρατιωτικές συνέπειες .


Θάνατος στους απίστους.
 «Όταν συναντάται τους απίστους, να τους σκοτώνετε και να τους σφάζετε και να κρατάτε γερά τα δεσμά της αιχμαλωσίας τους» Κοράνιο,  47,4.
 «Αν επιστρέψουν στην απιστία, συλλάβετέ τους όπου τους βρείτε και φονεύεστε τους. Μην αναζητάτε  μεταξύ τους προστάτη ή φίλο» Κοράνιο 4,89.
 «Τους άπιστους δεν τους σκοτώνετε εσείς, αλλά ο Θεός. Όταν ρίχνεις το ακόντιό σου δεν το ρίχνεις εσύ, αλλά ο ίδιος ο Θεός…ο Θεός το κάνει αυτό επειδή ακυρώνει τα σχέδια των απίστων» Κοράνιο, 8,17-18.
 «Σκοτώστε τους ειδωλολάτρες όπου και αν τους συναντήσετε. Υποδουλώστε τους πολιορκώντας τους και στήνοντάς τους ενέδρες» Κοράνιο, 9,5.
«Επιφέραμε το θάνατο σε όλους τους άπιστους» Κοράνιο,21,77.
«Αν όμως μετά από τη συμφωνημένη συνθήκη, παραβιάζουν τον όρκο τους και προσβάλλουν την πίστη σας, φονεύεστε τους ιερείς της απιστίας, καθώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερός όρκος. Έτσι θα σταματήσουν τις αδικίες τους» Κοράνιο,  9,12.
«Πόσες χώρες αφανίσαμε! Η οργή μας έπεσε στους λαούς…» Κοράνιο,  6,4.
«Ξαφνική καταιγίδα χτύπησε τους ασεβείς και την επόμενη μέρα βρέθηκαν όλοι νεκροί στα σπίτια τους» Κοράνιο, 11,67.


[1] Βλ. Κοράνιο,16,103: «Ένας άνθρωπος συνεργάστηκε μαζί σου για τη συγγραφή του Κορανίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου