Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Και το Κοράνιο αναγνωρίζει την ιερότητα της Θεοτόκου.

Και το Κοράνιο αναγνωρίζει την ιερότητα της Θεοτόκου.

« Άπιστοι είναι όσοι λένε πως ο Μεσσίας, ο γιος της Μαρίας είναι θεός» Κοράνιο,5,72.

«Ο Θεός μέσω του στόματος του Δαβίδ και του Ιησού, του γιου της Μαρίας..» Κοράνιο,5,78.

«Λάτρεψαν περισσότερο ως θεό τους ραβίνους, τους ιερείς και τον Μεσσία, τον γιο της Μαρίας, στη θέση του ίδιου του Κυρίου» Κοράνιο,9,31.

«Ο Μεσσίας Ιησούς, ο γιος της Μαρίας, είναι απόστολος του Θεού και ο λόγος του Θεού, τον οποίο έστειλε στη Μαρία είναι πνεύμα το οποίον προέρχεται από εκείνον» Κοράνιο,4,171.

«Και είπαν(οι εβραίοι):Εμείς σκοτώσαμε τον Μεσσία Χριστό , τον γιο της Μαρίας, τον απόστολο του Θεού» Κοράνιο,4,157.

« Άπιστοι είναι όσοι λένε ότι ο Μεσσίας, ο γιος της Μαρίας είναι Θεός. Πες τους: Ποιος μπορεί να σταματήσει το Θεό αν θελήσει να καταστρέψει τον Μεσσία τον γιο της Μαρίας και τη μητέρα του και όλα τα όντα στη γη» Κοράνιο,5,17.  


Ηθική και ενάρετη η Παναγία:

 «Στην άσπιλη παρθένα εμφυσήσαμε το πνεύμα μας, κάνοντας την ίδια και το γιό της σημάδι για όλο τον κόσμο» Κοράνιο,21,91.

«Και είπε ο Άγγελος:Μαρία ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες ο Κύριος σου εσένα επέλεξε και εσένα φύλαξε αγνή από κάθε κηλίδα. Μαρία να σέβεσαι τον κύριό σου. Προσκύνα και γονάτισε ενώπιόν του μαζί με όσους προσεύχονται. Αυτές είναι οι αποκαλύψεις που μέχρι τώρα αγνοούσες  και τις οποίες Εμείς σου[1] αποκαλύπτουμε. Εσύ δεν ήσουν μαζί τους, όταν έριξαν κλήρο με τα καλάμια για να δουν ποιος θα αναλάμβανε την ανατροφή της Μαρίας[2], ούτε ήσουν παρόν όταν συζητούσαν.» Κοράνιο,3,42-44.

«Στείλαμε σε αυτήν το Πνεύμα μας, το οποίο ενώπιόν της έλαβε ανθρώπινη μορφή[3] Είμαι απεσταλμένος του Κυρίου σου, ο οποίος με έστειλε για να σου χαρίσω ένα άγιο γιο. Πώς θα γίνει αυτό πρόσθεσε η Μαρία, αφού δεν έχω γνωρίσει άνδρα και δεν είμαι ακόλαστη;» . Κοράνιο,19,17-20.

 «Και τη Μαριάμ - τη θυγατέρα του lμράν(Ιωακείμ) - που φύλαξε την αγνότητά της. Κι εμφυσήσαμε (στο κορμί της) ένα μέρος από το πνεύμα Μας, (τον Χριστό), κι επιβεβαίωσε την αλήθεια των λόγων του Κυρίου της, και των Γραφών Του, κι ήταν μια από τους θεοσεβείς.» Κοράνιο,66,12.

«Κατευθύνθηκε προς το σπίτι της, φέρνοντας στην αγκαλιά της το γιό της. Και της είπαν: Μαρία ανεξήγητο πράγμα έκανες. Ω αδελφή του Ααρών, ο πατέρας σου δεν ήταν ασεβής ούτε η μητέρα σου ακόλαστη. Η Μαρία τους έκανε νεύμα να ρωτήσουν το βρέφος» Κοράνιο,19,27-29.

«Ο Μεσσίας ο γιος της Μαρίας, απλώς είναι απόστολος…Η μητέρα του ήταν ενάρετη» Κοράνιο,5,75.

«Κάναμε το γιο της Μαρίας και τη μητέρα του σημάδι για τους ανθρώπους, δίνοντας και στους δυο τους μια περίοπτη θέση για κατοικία, ασφαλή και γεμάτη από ρυάκια νερού» Κοράνιο,23,50.




[1] Σε σένα τον Μωάμεθ.
[2] Οι ιερείς του ναού έριξαν καλάμια με χωρία του Νόμου στον Ιορδάνη ποταμό για να δουν ποιος θα αναλάμβανε την ανατροφή της Μαρίας.Μόνο το καλάμι του Ζαχαρία δεν βυθίστηκε.
[3] Για τους Μουσουλμάνους, ο αρχάγγελος Γαβριήλ είναι το Πνεύμα του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου