Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

O ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ


Αναδημοσίευση από ιστοσ. Omospamari.gr            
                
ΕΥΤΥΧΙΟΣ  Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ M.A., Ph.D.
                          

Ο Σεξιστικός και Υλιστικός Χαρακτήρας του Ισλαμικού Παραδείσου
    
     Κατά την ορθόδοξη θεολογία παράδεισος δεν είναι τόπος αλλά τρόπος ύπαρξης, η κοινωνία ανθρώπου με το Θεό, κατάσταση πνευματική. Η μετοχή του ανθρώπου στη θεία μακαριότητα και ευτυχία. «Τούτο οφείλουμε να ξέρουμε, ότι ο Θεός δεν τιμωρεί κανέναν στο μέλλον, αλλά ο καθένας κάνει τον εαυτό του δεκτικό στη μετοχή του Θεού. Όμως η μετοχή του Θεού είναι ευτυχία, ενώ η αμεθεξία Του κόλαση…όσοι ποθούν το Θεό ευφραίνονται…Και στην αιωνιότητα  ο Θεός παρέχει σ’ όλους τα αγαθά, γιατί είναι πηγή των αγαθών αναβλύζοντας σε όλους την αγαθότητα, ενώ ο καθένας καταπώς έκανε δεκτικό τον εαυτό του μετέχει στο αγαθό»Ιω. Δαμασκηνού, Κατά Μανιχαίων, PG 94 1545D-1548A
Ο Θεός "πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν" (Α΄ Τιμ. 2,4). Σε αυτό συμφωνούν και οι Πατέρες της Εκκλησίας: Ο Ευθύμιος Ζιγαβηνός ερμηνεύει: "Ου μόνον Χριστιανούς, αλλά και Έλληνας(ειδωλολάτρες δηλαδή) και αιρετικούς. Μη τοίνυν φοβηθής υπερεύξασθαι των απίστων τω γαρ Θεω τούτο δοκεί, ος θέλει και τούτους σωθήναι". Και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος συμπληρώνει: "Ει πάντας Αυτός ηθέλησε σωθήναι, θέλε και σύ".
     Αντίθετα ο κορανικός  παράδεισος έχει διαφορετική ποιότητα με έντονα υλιστικά και σεξιστικά χαρακτηριστικά, όπως: «Όσοι φοβούνται τον Κύριο, θα μπουν στους κήπους και θα απολαύσουν τις χαρές…Φάτε πιείτε και χαρείτε ως ανταμοιβή των πράξεών σας. Ξαπλώστε σε καλοστρωμένα κρεβάτια και σμίξτε με αγνές παρθένες, οι οποίες έχουν μαύρα και μεγάλα μάτια..Θα τους προσφέρουμε καρπούς και κρέατα της αρεσκείας τους…θα περιφέρονται ανάμεσά τους υπηρέτες νεαρής ηλικίας, παρόμοιοι με τα μαργαριτάρια που είναι κλεισμένα στα κοχύλια» Κοράνιο 52,17-24.
      «Οι πιστοί δούλοι του Θεού…Θα περιβάλλονται από αγνές παρθένες με μεγάλα μαύρα μάτια οι οποίες θα έχουν χρώμα που θα μοιάζει με τα αβγά των στρουθοκαμήλων» Κοράνιο 37, 40-49.

        «Θα έχει δύο κήπους.. θα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη από κάθε φρούτο... Θα έχουν αγνές παρθένες, τις οποίες ποτέ δεν άγγιξε κανείς άνθρωπος ούτε πνεύμα…αυτές θα μοιάζουν με τους υάκινθους και τα κοράλλια…κήποι κατάφυτοι όπου θα αναβλύζουν δύο πηγές νερού σε αυτούς θα βρίσκονται καρποί, χουρμάδες και ρόδια…θα υπάρχουν όμορφες παρθένες…με μεγάλα μάτια μέσα σε σκηνές…η αγνότητά τους δεν αγγίχτηκε ποτέ από άνθρωπο ή πνεύμα…οι άντρες τους θα αναπαύονται πάνω σε πράσινα μαξιλάρια και χαλιά εξαιρετικά» Κοράνιο 55,48-74.

       «Θα αναπαύονται…Γύρω τους θα περιφέρονται νεαροί αγέραστοι με κύπελλα με κανάτες και ποτήρια γεμάτα με ποτά εκλεκτά..θα τους φέρνουν φρούτα τις αρεσκείας τους και κρέας πουλερικών που τους αρέσει. Θα κάθονται μαζί τους αγνές παρθένες με μαύρα μάτια σαν τα μαργαριτάρια τα φυλαγμένα μες το κοχύλι τους… Θα μένουν κάτω από το δένδρο του λωτού που αγκάθια δεν θα έχει και κάτω από μπανανιές γεμάτους καρπούς. Κάτω από πλατιά σκιά, κοντά σε πηγές με νερά τρεχούμενα  και άφθονους καρπούς..θα αναπαύονται πάνω σε ψηλά κρεβάτια. Πλάσαμε τα ουρί του παραδείσου με έναν ιδιαίτερο τρόπο και τις κρατήσαμε αγνές παρθένες, υπεραγαπημένες στους συζύγους τους και έχοντας πάντα την ίδια ηλικία. Αυτές είναι προορισμένες για τους ανθρώπους της δεξιάς παράταξης» Κοράνιο 56,15-38.

     «Για τους δίκαιους επιφυλάσσεται ευτυχισμένη διαβίωση, κήποι και αμπέλια, κοπέλες με μεγάλα στήθη, συνομήλικές τους και κανάτες γεμάτες. Αυτή είναι η αμοιβή του Κυρίου σου. Είναι αρκετή;» Κοράνιο 78, 31-36.

       «Οι πιστοί μουσουλμάνοι… θα είναι ντυμένοι με χιτώνες ολομέταξους...Θα τους δώσουμε και μαυρομάτες κοπέλες, θα γεύονται κάθε λογής καρπούς και θα χαίρονται μέσα στην ασφάλεια. Δεν θα πεθαίνουν πλέον, αφού πέθαναν μια φορά» Κοράνιο 44,51-56.

      «Όσοι φοβούνται το Θεό…θα αναπαύονται με άνεση και θα απολαμβάνουν κάθε λογής φρούτα και ποτά. Κοντά τους θα υπάρχουν σεμνές γυναίκες συνομίληκές τους» Κοράνιο 38,49-52.
      Πίστη στον παράδεισο και στις δύο θρησκείες αλλά με εκ διαμέτρου αντίθετα ποιοτικά χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου