Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΗΤΗ


                         Προφητεία για τη σύγχρονη Κρήτη

                  Ασκητού Γενναδίου του Κρητός (1880-1985)

    Ο Μοναχός Γεννάδιος, όπως και πολλοί ασκητές της εκκλησίας, ήταν πνευματοφόρος και Χριστοφόρος.
Εξ αιτίας αυτής της θείας χάριτος επροφήτευε, έβλεπε οράματα και έκανε προβλέψεις, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης από τα παρακάτω που θα γραφούν.
    Όταν πριν δέκα χρόνια μου είπαν ότι ο ασκητής Γεννάδιος στα νότια παράλια της Κρήτης, λέει ότι οι Τούρκοι θα επιτεθούν στην Κρήτη εγώ παραξενεύτηκα, γέλασα, αμφισβήτησα. Μα ποια σχέση έχει η Κρήτη με τις διεκδικήσεις των Τούρκων, τους έλεγα, είναι μακριά, κάποιο λάθος γίνεται. Όμως οι σύγχρονες εξελίξεις με διαψεύδουν. Ήδη διεκδικούν τους 3 από τους 4 νομούς της, επικαλούμενοι τη συνθήκη του Λονδίνου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γέλασα ο αφελής με προφητείες αγίων και διαψεύστηκα. Σαν φοιτητής άκουσα από τον Άγιο Παΐσιο, ότι ο «κανόνας» των Ρώσων με τον Κομουνισμό τελειώνει, θα πέσει ο Κομουνισμός στη Ρωσία. Παραξενεύτηκα και αμφισβήτησα και τότε, για το πώς είναι δυνατόν να πέσει το σιδηρούν παραπέτασμα. Όμως μετά από λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκε η προφητεία.
       Μακάρι τώρα να μην πραγματοποιηθεί, λόγω της μετάνοιάς μας, η προφητεία του οσίου Γενναδίου για την Κρήτη, γραμμένη πριν 40 χρόνια που αναφέρει:
«Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δικής τους, πατρογονική. Θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι από το νότιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιώτικα (Μοναστήρι Πρέβελη) και από το Μαριδάκι, από το χωριό Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου. Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που θα περνούν θα κάνουν γενική σφαγή και καταστροφή.
Στην Επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου, θα γίνει μεγάλο μακελειό και καταστροφή. Το βογγητό και το κλάμα των ανθρώπων θα ακούεται από την Βουβάλα, βουνό στις Μέλαμπες Ρεθύμνου.
Εις το τέλος της περιπέτειας αυτής, οι Τούρκοι θα νικηθούν και καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθοχωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμα και γυναίκες με τις ρόκες, με ασήμαντα δηλαδή μέσα.
Βέβαια θα υπάρχει Ελληνικός Στρατός εις την Κρήτη, αλλά δεν θα γίνει αντιληπτό σε ποιο σημείο θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι. Στο σημείο αυτό θα έχει πέσει και ομίχλη, κατά παραχώρηση Θεού, ακριβώς δια να αποβιβαστούν ανενόχλητοι και να μας τιμωρήσουν για τα αμαρτήματά μας.
Η Κρήτη θα βουλιάξει όχι από βόμβες, αλλά από τις αμαρτίες μας. Δεν θα μείνει από αυτή τίποτα, εκτός από ένα ελάχιστο μέρος δι’ ανάμνηση ότι εδώ ήτο κάποτε η Κρήτη.
Ό,τι έπαθαν οι Κύπριοι το 1974 από τους Τούρκους, που κατέλαβαν την μισή Κύπρο, τα ίδια θα πάθωμεν και εμείς, οι Έλληνες, εάν δεν επιστρέψωμεν εις τον Θεό.
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός.
Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας»:βλ.«Γεννάδιος και Ιωακείμ, δύο Ρεθύμνιοι άγιοι Μοναχοί», Στυλ.
Παπαδογιαννάκη, θεολ. καθηγητού, Ρέθυμνο 2002)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου